Prajitura Casablanca

Se freaca ouale cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga coaja rasa de la o portocala si praful de copt stins intr-o lingurita de otet. Untul se fr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O cana de faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita de otet
  • 6 linguri de zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru crema: 400 g ciocolata alba
  • 300 g branza de vaci
  • 2 linguri de lichior de fructe
  • 200 g nuca de cocos
  • 2 portocale
  • 3 albusuri

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga coaja rasa de la o portocala si praful de copt stins intr-o lingurita de otet. Untul se freaca spuma si se adauga Ia oua. Se toarna faina in ploaie si se amesteca bine, pentru omogenizare. Aluatul se intinde intr-o tava unsa cu putin unt si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un vas la bain-marie, pentru a se topi. Se amesteca branza cu zaharul si se adauga lichiorul de fructe. Se adauga ciocolata racita si nuca de cocos. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in crema.

Portocalele se curata de coaja, se desfac in bucati si se taie in cubulete. Se asaza blatul pe un platou si se acopera intr-un strat egal cu crema. Se asaza deasupra bucatelele de portocala si se taie prajitura in romburi.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Prajitura caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia