Prajitura Caterinca

Pentru prajitura Caterinca se fac 4 foi din 500-650 g faina, 250 g unt, 200 g zahar, o lingurita de amoniac.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500-650 g faina
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • o lingurita de amoniac
  • lapte caldut
  • 4 galbenusuri
  • Crema :
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • o lingura de cacao
  • 2 linguri de dulceata
  • 2 linguri de rom si foaia inmuiata in lapte
  • Glazura:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura Caterinca se fac 4 foi din 500-650 g faina, 250 g unt, 200 g zahar, o lingurita de amoniac stins cu lapte caldut, 4 galbenusuri. O foaie se sfaramiteaza si se stropeste cu 100 ml de lapte. Crema – se freaca 200 g zahar cu 200 g unt, o lingura de cacao, 2 linguri de dulceata, 2 linguri de rom si foaia inmuiata in lapte. Glazura – se bat spuma 4 albusuri cu 200 g zahar.


Prajitura Caterinca se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori