Prajitura chinezoaica

Zilele trecute mi s-a facut dor de copilarie, dor de bunatatile ce ni le facea mama. Prajitura asta o aveam mereu pe masa de sarbatori si noi o adoram, ca doar nu degeaba intai trebuia sa ne faca mama prajituri sa mancam pe saturate si apoi pentru masa de sarbatori. Am preparat-o zilele astea si este la fel de delicioasa si tot la fel de repede s-a si consumat.

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura chinezoaica

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr nuca
  • 2 linguri cacao
  • 60 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de Esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura:
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 30 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete. Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta. Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei. La final adaugam esenta de vanilie. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute. Glazura: Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc. Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform. Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute. Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra. O lasam sa se raceasca, o portionam si servim. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Chec pufos
1
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Mini ardei umpluti cu branza
3
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Strudel cu prune
4
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tiramisu reţetă cu lamaie
5
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Parteneri
Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata
Bucataras.RO

Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata

Foarte buna a iesit pizza mea de ieri, in care am asezonat carnea de pui afumata, de la oala cu untura, cu ciuperci din...

Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet