O prajitura simpla care se poate prepara cu orice fruct de sezon!
Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se presara jumatatile de cirese. Se da la copt in cuptorul preincalzit, primele 5 minute la foc iute, apoi 15 minute la foc mic. Se lasa pana se rumeneste blatul pe margini.
Bezeaua se prepara mixand albusurile cu un praf de sare, zaharul turnat in fir subtire. Cand bezeaua devine tare si zaharul este topit, se adauga cate un pic, concentratul de sirop. Se scoate blatul copt din cuptor, se toarna si uniformizeaza bezeau deasupra, se presara ciresele taiate, apoi se da inca 10 minute, la foc mic, pana se rumeneste usor bezeaua. Se lasa prajitura in cuptor sa se raceasca, apoi se taie in bucati potrivite. Pentru o tava normala ca dimensiune, se dubleaza cantitatile de ingrediente.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii