Prajitura cu albus

Pentru prajitura cu albus se face un blat din 10 albusuri, 300 g zahar pudra, 300 g nuca macinata si 2 linguri de faina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 300 g nuca macinata si
  • 2 linguri de faina
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 5 linguri de lapte
  • 5 linguri de zahar si
  • 2 linguri de cacao
  • 250 g unt
  • 100 g zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu albus se face un blat din 10 albusuri, 300 g zahar pudra, 300 g nuca macinata si 2 linguri de faina. Din acesta se formeaza 3 blaturi, care se coc pe dosul tavii. Prajitura se face in tava patrata. Crema – 10 galbenusuri, 5 linguri de lapte, 5 linguri de zahar si 2 linguri de cacao. Compozitia se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa, iar dupa ce s-a racit o amestecam cu 250 g unt si 100 g zahar.


Dupa ce s-a fracit, prajitura cu albus se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc