Daca nu stiti ce sa faceti cu albusurile ramase aceasta reteta de prajitura cu albusuri si nuca este solutia potrivita. Cu textura pufoasa, aerata si aroma intensa de nuca, este o prajitura de casa delicioasa!
Reteta este preluata din cartea de bucate Sanda Marin (o editie foarte foarte veche).
Prajitura imi place pentru ca poate fii facuta cu nuci, migdale, ... si poate fii facuta sub diferite forme: prajitura ca atare, sub forma de muffins, ca blat de tort).
se bat albusurile spuma, se adauga putin cate putin zaharul, vanilia si se bate in continuare.
separat se freaca spuma untul cu faina.
se toarna apoi amestecul peste albusuri
se adauga nucile macinate sau taiate (sau migdalele)
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina. Deasemenea se poate pune in forme de muffins.
(eu am pus intr-o tava rotunda sa va arat ca poate fii folosita si ca blat de tort si separat am facut si o muffin - ca model ...)
se coc la cuptor la foc potrivit (300-350F)
Reteta de prajitura din albusuri si nuca a fost propusa de ralesu pe forum culinar.
Serveste prajitura din albusuri si nuci alaturi de un ceai, poate fi pusa la pachet!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii