Prajitura cu alune

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca untul spuma cu restul de zahar si cu zah

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • o cana de alune macinate
  • 100 g stafide
  • 2 banane
  • 2 linguri de rom
  • nucsoara
  • 200 g ciocolata
  • 5 linguri de frisca lichida
  • 2 linguri de cacao
  • coaja de portocala
  • o cana si jumatate de zahar tos
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 150 g unt
  • 2 cani de faina
  • 2 linguri de gem de coacaze

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca untul spuma cu restul de zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga 5 linguri de frisca lichida, 2 linguri de cacao, cele 5 galbenusuri, stafidele si romul si se omogenizeaza. Se curata bananele si se zdrobesc cu furculita. Se incorporeaza in amestecul de unt, impreuna cu scortisoara, nucsoara, alunele macinate si coaja de portocale.

Se amesteca ciocolata rasa cu albusurile si se adauga in compozitie. Se incorporeaza si faina si se toarna compozitia intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce la cuptor, la foc potrivit.
Cand este gata, se unge cu gem de coacaze si se presara deasupra alune macinate si scortisoara.

Alte prajituri recomandate

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu caise

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci