Prajitura cu alune

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca untul spuma cu restul de zahar si cu zah

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • o cana de alune macinate
  • 100 g stafide
  • 2 banane
  • 2 linguri de rom
  • nucsoara
  • 200 g ciocolata
  • 5 linguri de frisca lichida
  • 2 linguri de cacao
  • coaja de portocala
  • o cana si jumatate de zahar tos
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 150 g unt
  • 2 cani de faina
  • 2 linguri de gem de coacaze

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca untul spuma cu restul de zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga 5 linguri de frisca lichida, 2 linguri de cacao, cele 5 galbenusuri, stafidele si romul si se omogenizeaza. Se curata bananele si se zdrobesc cu furculita. Se incorporeaza in amestecul de unt, impreuna cu scortisoara, nucsoara, alunele macinate si coaja de portocale.

Se amesteca ciocolata rasa cu albusurile si se adauga in compozitie. Se incorporeaza si faina si se toarna compozitia intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce la cuptor, la foc potrivit.
Cand este gata, se unge cu gem de coacaze si se presara deasupra alune macinate si scortisoara.

Alte prajituri recomandate

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu caise

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc