Prajitura cu banane este delicioasa. Merge la orice desert. Petru a face aceasta reteta de prajituri aveti nevoie de banane, zahar brun, unt, faina si oua
Am amestecat ingredientele uscate, mai putin zaharul, adica: faina, sarea praful de copt, si bicarbonatul.Untul l-am taiat bucatele, peste el am pus zaharul brun si zaharul vanilat, le-am mixat bine de tot pana au devenit o crema. Apoi am adaugat primul ou, am mixat bine, apoi cel de-al doilea, iar am mixat, apoi al treilea.
Abia acum am decojit bananele, le-am rupt bucati mai mari,
le-am pus in blender si peste ela am pus repede sucul de lamaie ca sa nu se oxideze.
Piureul rezultat l-am turnat peste crema de unt si oua apoi am adaugat amestecul de ingrediente uscate. Compozitia am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 25 cm, am dat la cuptor 50 de minute. Am scos prajitura din cuptor si am lasat-o sa se raceasca. Pe bain marin am topit ciocolata si am trasat linii peste prajitura.
Am lasat-o la frigider 15 minute ca sa se intaresca si ciocolata.
Se serveste rece alaturi de o ceasca de ceai.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii