Se unge si se tapeteaza o tava inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se presara praful de sare
Se unge si se tapeteaza o tava inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se presara praful de sare si se bat pana nu mai cad de pe vas. Se adauga 150 g zahar si zeama de lamaie si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga un praf de faina si treptat uleiul batandu-se in continuare. Se pun galbenusurile, se mai bate cu grija de cateva ori si se adauga faina prin rasturnare cu o lingura. Se toarna in cratita si se coace in cuptorul incins 10 min la foc iute si inca 15-20 la foc mic fara sa se deschida cuptorul.Intre timp se face budinca.Continutul plicurilor se amesteca cu 8 linguri zahar si putin lapte.Cand s-au omogenizat se toarna restul de lapte si se pune la foc mic mestecandu-se continu pana se incheaga.Cat timp se raceste, se face siropul din 3 cani de apa si 100 gr. zahar(dupa gust, poate fi mai dulce)+ mult zahar vanilat.Cand este gata blatul, se scoate din tava, se curata de hartie si se pune inapoi. Se inteapa cu o furculita, se insiropeaza, se toarna deasupra budinca, apoi se aseaza felii de banane in forma de solzi de peste.Gelatina se dizolva in 2 cani de apa indulcite cu putin zahar.Cand incepe sa se inchege se torna cu ajutorul unei linguri peste prajitura acoperindu-se bine toate bananele pentru a nu se inegri.Aceeasi prajitura este buna si cu budinca de capsuni si capsuni peste.
se poate servi cu multa frisca deasupra si sos de ciocolata sau ciocolata topita...pentru cine nu are probleme cu contorizarea caloriilor
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii