Prajitura cu banane Daniela

Se unge si se tapeteaza o tava inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se presara praful de sare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • un praf sare
  • 1 l lapte
  • 2 plicuri budinca de banane
  • 8 linguri zahar
  • 3-4 plicuri de gelatina rosie
  • 5-6 banane
  • zahar vanilat din belsug

Mod de preparare

Se unge si se tapeteaza o tava inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se presara praful de sare si se bat pana nu mai cad de pe vas. Se adauga 150 g zahar si zeama de lamaie si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga un praf de faina si treptat uleiul batandu-se in continuare. Se pun galbenusurile, se mai bate cu grija de cateva ori si se adauga faina prin rasturnare cu o lingura. Se toarna in cratita si se coace in cuptorul incins 10 min la foc iute si inca 15-20 la foc mic fara sa se deschida cuptorul.Intre timp se face budinca.Continutul plicurilor se amesteca cu 8 linguri zahar si putin lapte.Cand s-au omogenizat se toarna restul de lapte si se pune la foc mic mestecandu-se continu pana se incheaga.Cat timp se raceste, se face siropul din 3 cani de apa si 100 gr. zahar(dupa gust, poate fi mai dulce)+ mult zahar vanilat.Cand este gata blatul, se scoate din tava, se curata de hartie si se pune inapoi. Se inteapa cu o furculita, se insiropeaza, se toarna deasupra budinca, apoi se aseaza felii de banane in forma de solzi de peste.Gelatina se dizolva in 2 cani de apa indulcite cu putin zahar.Cand incepe sa se inchege se torna cu ajutorul unei linguri peste prajitura acoperindu-se bine toate bananele pentru a nu se inegri.Aceeasi prajitura este buna si cu budinca de capsuni si capsuni peste.
se poate servi cu multa frisca deasupra si sos de ciocolata sau ciocolata topita...pentru cine nu are probleme cu contorizarea caloriilor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita