Prajitura cu banane Daniela

Se unge si se tapeteaza o tava inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se presara praful de sare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • un praf sare
  • 1 l lapte
  • 2 plicuri budinca de banane
  • 8 linguri zahar
  • 3-4 plicuri de gelatina rosie
  • 5-6 banane
  • zahar vanilat din belsug

Mod de preparare

Se unge si se tapeteaza o tava inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se presara praful de sare si se bat pana nu mai cad de pe vas. Se adauga 150 g zahar si zeama de lamaie si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga un praf de faina si treptat uleiul batandu-se in continuare. Se pun galbenusurile, se mai bate cu grija de cateva ori si se adauga faina prin rasturnare cu o lingura. Se toarna in cratita si se coace in cuptorul incins 10 min la foc iute si inca 15-20 la foc mic fara sa se deschida cuptorul.Intre timp se face budinca.Continutul plicurilor se amesteca cu 8 linguri zahar si putin lapte.Cand s-au omogenizat se toarna restul de lapte si se pune la foc mic mestecandu-se continu pana se incheaga.Cat timp se raceste, se face siropul din 3 cani de apa si 100 gr. zahar(dupa gust, poate fi mai dulce)+ mult zahar vanilat.Cand este gata blatul, se scoate din tava, se curata de hartie si se pune inapoi. Se inteapa cu o furculita, se insiropeaza, se toarna deasupra budinca, apoi se aseaza felii de banane in forma de solzi de peste.Gelatina se dizolva in 2 cani de apa indulcite cu putin zahar.Cand incepe sa se inchege se torna cu ajutorul unei linguri peste prajitura acoperindu-se bine toate bananele pentru a nu se inegri.Aceeasi prajitura este buna si cu budinca de capsuni si capsuni peste.
se poate servi cu multa frisca deasupra si sos de ciocolata sau ciocolata topita...pentru cine nu are probleme cu contorizarea caloriilor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide