Prajitura cu bezea si coacaze rosii

Prajitura cu bezea si coacaze rosii este o prajitura pufoasa si fructata, usor acrisoara. O prajitura de casa delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu bezea si coacaze rosii

Ingrediente

  • Pentru blat e nevoie de 6 galbenusuri
  • 160 gr. de faina
  • 160 gr. de zahar
  • o jumatate de pliculet de praf de copt
  • 160 gr. unt la temperatura camerei
  • Pentru spuma (bezea cu coacaze rosii): 6 albusuri
  • 500 gr. coacaze rosii
  • 400 gr. zahar
  • zeama de la o lamaie
  • un varf de sare.

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Se adauga apoi, faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit untul moale si se amesteca bine pana la omogenizare.
Compozitia se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 10 minute, timp in care se pregateste spuma.
Se mixeaza albusurile cu putina sare si cu zaharul pana se intareste astfel incat sa nu mai cada din castron daca este inclinat. Iar coacazele rosii se curata de codite, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga la spuma de albusuri.
Cand au trecut cele 10 minute, se scoate blatul din cuptor, se toarna spuma de albusuri si coacaze si se mai lasa la cuptor 30-40 de minute.

Platou din lemn cu capac din sticla pentru servit prajitura: http://shabbychicshop.ro/accesorii-din-lemn/786-platou-din-lemn-cu-capac.html


Prajitura cu bezea si coacaze rosii se serveste de preferinta, rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide