Aceasta prajitura o facea bunica mea si era delicioasa asa ca m-am hotarat sa o fac si eu.
Prepararea cremei se face la bain-marie. Avem nevoie de 2 vase care sa incapa unul in altul: un vas mai mare in care se pune apa si vasul in care preparam crema si pe care o vom pune peste cea cu apa fiarta. Vasul in care aveti preparatul ce trebuie sa stea pe aburi trebuie sa vina perfect in vasul cu apa, dar sa nu atinga apa fierbinte. De obicei eu folosesc un castron de inox.
Punem in vasul de inox ouale, zaharul si zahatul vanila Amestecam cu telul continuu pana la dizolvarea completa a zaharului, apoi adaugam cacao. Amestecam pentru o buna omogenizare. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie Lasam crema sa se racoreasca si adaugam untul moale amestecand bine pentru ca acesta sa fie bine incorporat in crema. Intre timp ne ocupam de blat.
Maruntim biscuitii; eu i-am maruntit cu mana pentru ca-mi place sa ramana si bucati mai mari.Ii punem intr-un vas peste care adaugam margarina lichida. Amestecam bine astfel incat biscuitii sa absoarba toata grasimea. Tapetam o forma detasabila de tort cu folie alimentara sau folie de aluminiu. Amestecul de mai sus (blatul) il punem in forma de tort si o intandem uniform cu ajutorul unei palete. Dam la frigider pentru ca blatul sa se intareasca.
Cand blatul s-a intarit punem peste el crema de cacao si nivelem. Ornam cu ciocolata alba si visine. Dam la frigider pentru 2-3 apoi scoatem prajitura din forma si o taiem.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii