Aceasta prajitura o facea bunica mea si era delicioasa asa ca m-am hotarat sa o fac si eu.
Prepararea cremei se face la bain-marie. Avem nevoie de 2 vase care sa incapa unul in altul: un vas mai mare in care se pune apa si vasul in care preparam crema si pe care o vom pune peste cea cu apa fiarta. Vasul in care aveti preparatul ce trebuie sa stea pe aburi trebuie sa vina perfect in vasul cu apa, dar sa nu atinga apa fierbinte. De obicei eu folosesc un castron de inox.
Punem in vasul de inox ouale, zaharul si zahatul vanila Amestecam cu telul continuu pana la dizolvarea completa a zaharului, apoi adaugam cacao. Amestecam pentru o buna omogenizare. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie Lasam crema sa se racoreasca si adaugam untul moale amestecand bine pentru ca acesta sa fie bine incorporat in crema. Intre timp ne ocupam de blat.
Maruntim biscuitii; eu i-am maruntit cu mana pentru ca-mi place sa ramana si bucati mai mari.Ii punem intr-un vas peste care adaugam margarina lichida. Amestecam bine astfel incat biscuitii sa absoarba toata grasimea. Tapetam o forma detasabila de tort cu folie alimentara sau folie de aluminiu. Amestecul de mai sus (blatul) il punem in forma de tort si o intandem uniform cu ajutorul unei palete. Dam la frigider pentru ca blatul sa se intareasca.
Cand blatul s-a intarit punem peste el crema de cacao si nivelem. Ornam cu ciocolata alba si visine. Dam la frigider pentru 2-3 apoi scoatem prajitura din forma si o taiem.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii