Se framanata totul( in afara de branza),praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si la sfarsit se imparte aluatul in 2 parti egale. Separat se ame
Se framanata totul( in afara de branza),praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si la sfarsit se imparte aluatul in 2 parti egale.
Separat se amesteca branza de vaca cu zahar dupa gust,1-2 plicuri zahar vanilat,putina scortisoara pt cine vrea,2 oua intregi,1-2 linguri smantana,coaja rasa de la 1 lamaie.
Se intinde prima foaie,daca e putin lipicioasa mai puteti pune putina faiana pana nu se mai lipeste,se ia pe sucitor (altfel de rupe) si se pune in tava unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Peste se pune compozitia de branza iar deasupra cealalta foaie.
Se unge foaia cu ou,se inteapa ici colo cu furculitza,apoi se da la cuptor 40-45 min pana se rumeneste.
Cuptorul trebuie sa fie incins cam cu 30 min inainte.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu branza dulce a fost propusa de gonghy pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Prajitura Dalmatian,
Prajitura Figaro,
Prajitura Rudy
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii