Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu mere sau dovleac.

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g unt
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • un praf de sare
  • 450 g faina
  • 50 g faina pentru prelucrat
  • Umplutura:
  • 800 g branza dulce de vaci
  • 100 g zahar brun
  • 4 oua
  • 150 g iaurt grecesc
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 g stafide
  • In plus:
  • un galbenus de ou pentru uns
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru aluat eu voi folosi un robot de bucatarie, sa fie totul mai rapid si mai usor. Dar bineinteles ca se poate framanta si cu mana. Pune in vasul robotului untul la temperatura camerei, apa, uleiul, otetul si un praf de sare. Adauga apoi faina si framanta aluatul pana devine ferm. Lasa aluatul la rece pana pregatesti umplutura. Amesteca intr-un castron branza de vaci, cu ouale, iaurtul grecesc si zaharul. Adauga apoi zeama si coaja de lamaie, vanilia, stafidele spalate si hidratate si omogenizeaza bine. Presara faina pe masade lucru si imparte aluatul in doua parti, apoi intinde foile pe rand, cu ajutorul unui sucitor. Transfera prima foaie in tava de la aragaz, toarna compozitia de branza, apoi pune deasupra a doua foaie. Inteapa aluatul cu o furculita, apoi unge-l cu galbenusul de ou. Coace placinta la 180 de grade, pentru 45 de minute, pana se incheaga bine compozitia. Placinta e gata, iar dupa ce s-a racit putin o pudrez cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide