Prajitura cu branza, lamaie si bezea

Prajitura cu branza, lamaie si bezea este o prajitura usoara, fina, revigoranta, o prajitura perfecta pentru o dupa-amiaza calda.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza, lamaie si bezea

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 4 galbenusuri
  • frecate spuma cu:
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 lnguri ulei
  • 12 liguri faina + un praf de copt.
  •  
  • Crema :
  • 600 g brinza de vaci grasa (de la piata)
  • 200 g zahar
  • 3 oua intregi
  • vanilie
  • coaja si zeama de la 2 lamai.
  •  
  • Bezeaua:
  • 4 albusuri (cele de la blat) batute foarte bine cu
  • 7 linguri de zahar.

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si apoi se adauga restul de ingrediente in ordinea din lista. Daca va iese un aluat prea virtos, puteti sa mai puneti putin lapte.

Blatul se coace in tava tapetata cu hirtie de copt.

Se scoate blatul si se unge cu o dulceata acrisoara deasupra.

Peste blatul copt si uns cu gem, puneti crema de brinza (se mixeaza bine toate ingredientele) si deasupra bezeaua. Puteti sa faceti pe bezea ce modele doriti.

Se mai da la cuptor la foc mic, pana se coaguleaza bezeaua, cu grija ca se arde usor.

Reteta de prajitura cu branza, lamaie si bezea a fost propusa de piscotel pe forum culinar.


Lasati prajitura cu branza, lamaie si bezea sa se raceasca dupa care o puteti servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc