Prajitura cu branza si spuma

Se amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul bine lucrat se pune intr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 12 dg faina
  • 7 dg margarina
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita zahar pudra
  • smantana
  • un praf de sare
  • gem de piersici
  • Pentru umplutura:
  • 40dg branza de vaca
  • 3 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de smantana
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 coaja de lamaie razuita
  • 10 dg stafide
  • 5 dg migdale
  • Pentru spuma
  • 4 albusuri de ou
  • 5 dg zahar
  • suc de la o lamaie

Mod de preparare

Se amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul bine lucrat se pune intr-o folie si se lasa la frigider timp de o noapte. A doua zi se intinde aluatul si se pune intr-o tava tapetata cu unt. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si se lasa pana este semirumenit. Intre timp se pregateste umplutura. Se zdrobeste branza la care se adauga galbenusurile de ou, zaharul pudra, smantana, coaja de lamaie razuita si stafidele. Aluatul semirumenit se scoate de la cuptor si se unge cu gem de piersici un strat foarte subtire. Deasupra se adauga umplutura, se reintroduce la cuptor si se lasa pana capata o culoare deschisa. Intre timp se bate o spuma tare din albusuri de ou, zahar si suc de lamaie. Prajitura se scoate din nou de la cuptor si se pune deasupra spuma si se presara cu bucati de migdale. Se pune inapoi la cuptor si se lasa la temperatura foarte mica pentru a se mai usca putin. Se scoate de la cuptor cand primeste o culoare roz deschis. Se lasa in tava sa se raceasca.

Daca mai avem acasa albusuri de ou ramase se pot adauga si acestea la spuma.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu caise

Placinta cu mere

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Somloi by Ina
Bucataras.RO

Somloi by Ina

M-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...

Somloi by Ina
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa