Prajitura cu cacao

Margarina moale se freaca spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza cele trei galbenusuri, se pune un praf de sare si se amesteca in continuare. Se adaug

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 pahar de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 3 oua
  • 1 jumatate lingurita de amoniac
  • 1 lingura de rom
  • 1 jumatate lamaie
  • 500 g faina

Mod de preparare

Margarina moale se freaca spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza cele trei galbenusuri, se pune un praf de sare si se amesteca in continuare. Se adauga amoniacul stins cu zeama de la o jumatate de lamaie, se rade coaja de lamaie si se toarna incet laptele. Intr-o tava mare, unsa si tapetata, se rastoarna trei sferturi din aluat. Se amesteca cu o lingura de cacao, restul de aluat si se toarna deasupra. Se lasa in cuptor, aproximativ 45 de minute, iar dupa ce s-a copt, se scoate si se lasa la racit.
Se serveste pudrata cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Prajituria cu mere

Cozonac moldovenesc

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc