Prajitura cu cacao si alune

Prajitura cu cacao si alune se umple cu crema de ou. Este un desert delicios si usor de pregatit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g ulei
  • o cana de lapte
  • un praf de copt sau amoniu
  • 2 linguri de cacao
  • o cana de nuca taiata sau alune
  • 2 ½ cani de faina
  • sare
  • rom sau coaja de lamaie
  • Crema: 4 galbenusuri batute
  • 300 g zahar
  • 250 g unt batut spuma
  • Crema de lamaie:
  • 6 albusuri
  • 1 kg zahar
  • 300 g apa
  • 600 g unt.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu cacao si alune se bat ouale spuma cu zahar. Adaugam uleiul si laptele, mirodeniile, cacaoa, praful de copt, faina si nuca la urma. Turnam in tava tapetata cu ulei si faina, dam la copt timp de 30 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie in doua si se umple cu crema de ou.
Crema - 4 galbenusuri batute spuma cu 300 g zahar pe baie de aburi; dupa ce s-a racit, se amesteca cu 250 g unt batut spuma.
Crema de lamaie - 6 albusuri batute spuma tare, dupa care turnam putin cate putin sirop de zahar (1 kg zahar si 300 g apa se fierb pana se leaga, apoi siropul se da la racit; crema este foarte buna cu zeama de lamaie, daca adaugam zeama de lamaie in siropul cald). Batem pana se incorporeaza tot siropul, apoi amestecam cu 600 g unt batut spuma. Crema se poate face si cu ness, cafea sau cacao.


Dupa ce s-a racit, prajitura cu cacao si alune se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Compot de prune in otet
1
Compoturi

Compot de prune in otet

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...

Compot de prune in otet
Punch de lamaie
2
Punch-uri

Punch de lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...

Punch de lamaie
Prajitura cu afine pentru copii
3
Retete culinare

Prajitura cu afine pentru copii

O minunatie de gust, plus ca se face atat de usor. 🙂

Prajitura cu afine pentru copii
Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc
4
Mancaruri de post

Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

Am gasit reteta de sos vanatoresc intr-o revista, mi-a placut si m-am gandit sa o incerc si eu. Si chiftelutele de sfecla...

Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc
Ananas cu pui
5
Mancaruri cu carne

Ananas cu pui

Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...

Ananas cu pui
Parteneri
Negresa de post cu seminte de rodie
Bucataras.RO

Negresa de post cu seminte de rodie

desert de post

Negresa de post cu seminte de rodie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni