Prajitura cu cacao si alune

Prajitura cu cacao si alune se umple cu crema de ou. Este un desert delicios si usor de pregatit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g ulei
  • o cana de lapte
  • un praf de copt sau amoniu
  • 2 linguri de cacao
  • o cana de nuca taiata sau alune
  • 2 ½ cani de faina
  • sare
  • rom sau coaja de lamaie
  • Crema: 4 galbenusuri batute
  • 300 g zahar
  • 250 g unt batut spuma
  • Crema de lamaie:
  • 6 albusuri
  • 1 kg zahar
  • 300 g apa
  • 600 g unt.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu cacao si alune se bat ouale spuma cu zahar. Adaugam uleiul si laptele, mirodeniile, cacaoa, praful de copt, faina si nuca la urma. Turnam in tava tapetata cu ulei si faina, dam la copt timp de 30 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie in doua si se umple cu crema de ou.
Crema - 4 galbenusuri batute spuma cu 300 g zahar pe baie de aburi; dupa ce s-a racit, se amesteca cu 250 g unt batut spuma.
Crema de lamaie - 6 albusuri batute spuma tare, dupa care turnam putin cate putin sirop de zahar (1 kg zahar si 300 g apa se fierb pana se leaga, apoi siropul se da la racit; crema este foarte buna cu zeama de lamaie, daca adaugam zeama de lamaie in siropul cald). Batem pana se incorporeaza tot siropul, apoi amestecam cu 600 g unt batut spuma. Crema se poate face si cu ness, cafea sau cacao.


Dupa ce s-a racit, prajitura cu cacao si alune se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci