Prajitura cu cacao si alune se umple cu crema de ou. Este un desert delicios si usor de pregatit.
Pentru prajitura cu cacao si alune se bat ouale spuma cu zahar. Adaugam uleiul si laptele, mirodeniile, cacaoa, praful de copt, faina si nuca la urma. Turnam in tava tapetata cu ulei si faina, dam la copt timp de 30 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie in doua si se umple cu crema de ou.
Crema - 4 galbenusuri batute spuma cu 300 g zahar pe baie de aburi; dupa ce s-a racit, se amesteca cu 250 g unt batut spuma.
Crema de lamaie - 6 albusuri batute spuma tare, dupa care turnam putin cate putin sirop de zahar (1 kg zahar si 300 g apa se fierb pana se leaga, apoi siropul se da la racit; crema este foarte buna cu zeama de lamaie, daca adaugam zeama de lamaie in siropul cald). Batem pana se incorporeaza tot siropul, apoi amestecam cu 600 g unt batut spuma. Crema se poate face si cu ness, cafea sau cacao.
Dupa ce s-a racit, prajitura cu cacao si alune se poate servi.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaFie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...
Ciorba de fasole boabe uscateDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii