Prajitura cu cacao si alune

Prajitura cu cacao si alune se umple cu crema de ou. Este un desert delicios si usor de pregatit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g ulei
  • o cana de lapte
  • un praf de copt sau amoniu
  • 2 linguri de cacao
  • o cana de nuca taiata sau alune
  • 2 ½ cani de faina
  • sare
  • rom sau coaja de lamaie
  • Crema: 4 galbenusuri batute
  • 300 g zahar
  • 250 g unt batut spuma
  • Crema de lamaie:
  • 6 albusuri
  • 1 kg zahar
  • 300 g apa
  • 600 g unt.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu cacao si alune se bat ouale spuma cu zahar. Adaugam uleiul si laptele, mirodeniile, cacaoa, praful de copt, faina si nuca la urma. Turnam in tava tapetata cu ulei si faina, dam la copt timp de 30 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie in doua si se umple cu crema de ou.
Crema - 4 galbenusuri batute spuma cu 300 g zahar pe baie de aburi; dupa ce s-a racit, se amesteca cu 250 g unt batut spuma.
Crema de lamaie - 6 albusuri batute spuma tare, dupa care turnam putin cate putin sirop de zahar (1 kg zahar si 300 g apa se fierb pana se leaga, apoi siropul se da la racit; crema este foarte buna cu zeama de lamaie, daca adaugam zeama de lamaie in siropul cald). Batem pana se incorporeaza tot siropul, apoi amestecam cu 600 g unt batut spuma. Crema se poate face si cu ness, cafea sau cacao.


Dupa ce s-a racit, prajitura cu cacao si alune se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia