O bunatate de prajitura dulce-acrisoara!
Se mixeaza oul si cele 4 galbenusuri impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se opresc din aceasta compozitie cca 4-5 lg, restul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Compozitia pastrata se omogenizeaza cu crema de ciocolata (Choco Nuss am avut eu) si 1 lg de lapte. Cu ajutorul unei linguri se toarna din loc in loc din aceasta compozitie. Se ia o furculita si se traseaza linii, dandu-i un aspect marmorat. Caisele se spala si se rup in jumatati. Se aseaza din loc in loc cu partea interioara in sus. Se pun si visinele printre caise si se da la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute. Albusurile se bat spuma cu tare cu un praf de sare si cele 6 lg zahar. La final se adauga esenta de rom si se mai mixeaza putin. Cand au trecut cele 25-30 de minute, se scoate tava, se toarna spuma, se niveleaza si cu dosul lingurei se formeaza niste tepi. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute, se stinge focul si se mai lasa putin la cuptor. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se racoreasca, se da la frigider dupa care se serveste. Pofta buna!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelTaitei cu legume si sos de stridii este o reteta delicioasa din bucataria asiatica.
Taitei cu legume si sos de stridiiDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii