Prajitura cu ciocolata

Se unge forma de copt cu unt dupa care se presara cu faina. Apoi se cantaresc ingredientele necesare. Se bate o spuma din 9 dg unt si 12 dg zahar brun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 9 dg unt
  • 12 dg zahar brun
  • 14 dg nuci
  • 2 linguri de cacao sau 8 dg de ciocolata topita
  • 4 albusuri de ou
  • un praf de sare
  • 6 dg faina

Mod de preparare

Se unge forma de copt cu unt dupa care se presara cu faina. Apoi se cantaresc ingredientele necesare. Se bate o spuma din 9 dg unt si 12 dg zahar brun, la care se adauga 14 dg nuci macinate, 2 linguri de cacao sau 8 dg de ciocolata topita. Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde, insa cu atentia sporita deoarece daca se incalzeste prea tare „se cristalizeaza”. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsius, dupa care se bate o spuma tare din cele 4 albusuri si un varf de sare. La aluatul cu cacao se adauga cu grija spuma, gradual faina, trecand-o usor prin strecuratoare, iar apoi se amesteca incet. Aluatul se toarna in formele pregatite, se intinde si se coace la foc potrivit timp 5 minute, pana se solidifica, iar apoi la foc redus aproximativ 30 de minute. Din ingredientele de mai sus se obtin aproximativ 15 felii de prajitura
Alte retete prajituri recomandate

Tot cu mere coapte

Torturi nunta

Prajitura cu piersici

Cremsnit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori