Prajitura cu ciocolata

Se sfarama ciocolata, se adauga untul si se fierbe in bain-marie, la foc mic, pana cand ciocolata este complet topita. Apoi se ia vasul de pe foc, pas

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 gr unt
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • sare

Mod de preparare

Se sfarama ciocolata, se adauga untul si se fierbe in bain-marie, la foc mic, pana cand ciocolata este complet topita. Apoi se ia vasul de pe foc, pastrandu-se la cald. Separat, se bat galbenusurile cu 2 linguri de zahar, pana devin spumoase, apoi se toarna peste ciocolata topita. Se bat spuma albusurile, in care s-a presarat un praf de sare. Treptat, se incorporeaza zaharul ramas si se adauga amestecul de ciocolata. Se toarna compozitia intr-o forma lunga (12 x 28 cm) se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute. Dupa ce se racoreste, se pune la frigider 2-3 ore.
Se serveste taiata batonase peste care s-a presarat cacao. Prajitura se poate garnisi cu fulgi de nuca de cocos, care ii dau un aspect placut si o aroma speciala.

Alte retete de dulciuri:

Cremsnit

Prajitura Negresa

Prajitura alba ca zapada

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc