Prajitura cu ciocolata este o reteta de prajituri foarte gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de unt, ciocolata, lapte, faina plus alte cateva ingrediente.
Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Ouale se separa.Intr-un vas se bat spuma tare,cu un praf de sare,cele 7 albusuri.Se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza bine.Intr-un castron se cerne faina, cacaua si praful de copt si se amesteca bine.Amestecul uscat se pune peste cel umed si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija, de la margine spre interior.Trebuie sa se omogenizeze foarte bine, dar sa nu se lase spuma. O tava dreptunghiulara(30x22) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 minute, la foc mediu.Se lasa la racit, in cuptor,cu usa intre-deschisa.Se scoate din tava si se taie in 3 pe orizontala.
Crema:
Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie.Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.Peste unt se toarna crema de alune si ciocolata topita si se omogenizeaza foarte bine.Dupa omogenizare se toarna in fir subtire frisca lichida,fara sa ne oprim din mixat.
Asamblare:
Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima foaie de blat (cea care a fost deasupra),1/2 din cantitatea de crema,apoi foaia din mijloc,restul de crema si ultima foaie. Prajitura se lasa la frigider cel putin 3 ore.
Dupa racire se taie prajitura pe lungime,in jumatate,apoi fiecare jumatate in felii pe latime.
Glazura:
Ciocolata rupta bucati se pune la bain-marie impreuna cu frisca lichida si unt pana se topeste.Se lasa sa se racoreasca.
Peste fiecare felie se toarna glazura lichida si se lasa sa se prelinga pe margini.
Se decoreaza cu zmeura/capsune, ciocolata alba si bombonele de ciocolata.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Comentarii