Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata este o reteta de prajituri foarte gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de unt, ciocolata, lapte, faina plus alte cateva ingrediente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 2 albusuri
  • 120 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 g cacao neagra
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 150 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 g crema de alune(finetti/nutella)
  • 100 ml frisca
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida/lapte
  • Decor:
  • zmeura/capsune
  • ciocolata alba
  • bombonele ciocolata

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Ouale se separa.Intr-un vas se bat spuma tare,cu un praf de sare,cele 7 albusuri.Se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza bine.Intr-un castron se cerne faina, cacaua si praful de copt si se amesteca bine.Amestecul uscat se pune peste cel umed si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija, de la margine spre interior.Trebuie sa se omogenizeze foarte bine, dar sa nu se lase spuma. O tava dreptunghiulara(30x22) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 minute, la foc mediu.Se lasa la racit, in cuptor,cu usa intre-deschisa.Se scoate din tava si se taie in 3 pe orizontala.

Crema:
Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie.Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.Peste unt se toarna crema de alune si ciocolata topita si se omogenizeaza foarte bine.Dupa omogenizare se toarna in fir subtire frisca lichida,fara sa ne oprim din mixat.

Asamblare:
Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima foaie de blat (cea care a fost deasupra),1/2 din cantitatea de crema,apoi foaia din mijloc,restul de crema si ultima foaie. Prajitura se lasa la frigider cel putin 3 ore.
Dupa racire se taie prajitura pe lungime,in jumatate,apoi fiecare jumatate in felii pe latime.

Glazura:
Ciocolata rupta bucati se pune la bain-marie impreuna cu frisca lichida si unt pana se topeste.Se lasa sa se racoreasca.
Peste fiecare felie se toarna glazura lichida si se lasa sa se prelinga pe margini.


Se decoreaza cu zmeura/capsune, ciocolata alba si bombonele de ciocolata.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Budinca de malai cu branza de vaci
2
Budinci

Budinca de malai cu branza de vaci

Budinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...

Budinca de malai cu branza de vaci
Briose cu cacao
3
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Tort Diplomat a la Adriana
4
Torturi

Tort Diplomat a la Adriana

Tortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...

Tort Diplomat a la Adriana
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
5
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Parteneri
Tort cu mousse de ciocolata
Bucataras.RO

Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran