Prajitura cu ciocolata

Se bat albusurile spuma cu zahar. Se adauga galbenusurile, margarina topita si racita, cacaua, esenta si se omogenizeaza. Se pune faina amestecata cu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 50 g cacao
  • 4 linguri faina
  • 100 g margarina
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema: 250 ml frisca lichida
  • 2 pliculete gelatina
  • 500 g branza de vaci
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 g zahar
  • Pentru sirop: 300 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 bucata coaja intreaga de portocala
  • Pentru glazura: 1 pachet unt
  • 250 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 200 g ciocolata de menaj
  • 1 esenta de rom
  • 50 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zahar. Se adauga galbenusurile, margarina topita si racita, cacaua, esenta si se omogenizeaza.

Se pune faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Se toarna aluatul intr-o tava unsa si tapetata si se coace la foc mic 40 de minute.

Se pune gelatina la inmuiat in apa, se topeste si se lasa la racit. Se bate frisca cu esenta, se amesteca cu gelatina si branza scursa bine si frecata cu zaharul.

Se freaca untul cu zaharul, esenta, laptele si se adauga 200 g de ciocolata de menaj topita. Se mixeaza si se lasa la rece.

Se face un sirop din apa, zahar, esenta de vanilie si coaja de portocala. Se fierbe pana se leaga siropul apoi se lasa la racit.

Blatul rece se taie in doua. Se insiropeaza, se unge prima jumatate cu putina crema de ciocolata, se pun 3 sferturi din crema de branza, din nou ciocolata, blat, iar deasupra crema alba ramasa.

Se pune deasupra crema de ciocolata si se presara fulgi de ciocolata neagra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Briose cu afine
1
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Caras la cuptor in sos de vin
Bucataras.RO

Caras la cuptor in sos de vin

Am cumparat doua bucati de caras mare si am facut unul in sos de vin.A iesit o minunatie!

Caras la cuptor in sos de vin
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola