Prepararea blatului: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu telul. Ca sa se prinda bine se adauga un pic de sare. Treptat adaug
Prepararea blatului:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu telul. Ca sa se prinda bine se adauga un pic de sare. Treptat adaugam zaharul si batem de jos in sus ca sa nu se strice spuma. Trebuie sa obtinem o spuma lucioasa. Galbenusurile trebuie amestecate bine cu uleiul si esenta de rom. Dupa ce ati incorporat le turnam peste albusuri, amestecand usor. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.
Bombitele de branza:
Branza o zdrobim si o mixam cu bine cu zahar. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Punem si amidonul urmat de nuca de cocos. Ne trecen mainile prin apa apoi incepem sa formam bombitele. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,apoi se acopera cu aluatul de cacao pentru blat. Se da tava la cuptor la foc mediu. Stim ca e gata daca incercam cu scobitoarea. Daca pe scobitoare nu ramane aluat inseamna ca este facut bine.
Prepararea sosului de ciocolata:
Ciocolata tinuta la temperatura camerei o rupem bucati si se amesteca cu laptele si untul si se pune la microunde sau pe bain-marie. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, lasam putin sa se racoreasca, apoi turnam sosul deasupra si lasam in tava pana la racirea completa, apoi se portioneaza.
Alte retete de dulciuri delicioase
Placinta de mere
Lapte de pasare
Ciocolata de casa
Dulceata de gutui
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii