Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos

Prepararea blatului: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu telul. Ca sa se prinda bine se adauga un pic de sare. Treptat adaug

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru bombitele de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • Pentru sosul de ciocolata
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Prepararea blatului:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu telul. Ca sa se prinda bine se adauga un pic de sare. Treptat adaugam zaharul si batem de jos in sus ca sa nu se strice spuma. Trebuie sa obtinem o spuma lucioasa. Galbenusurile trebuie amestecate bine cu uleiul si esenta de rom. Dupa ce ati incorporat le turnam peste albusuri, amestecand usor. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Bombitele de branza:

Branza o zdrobim si o mixam cu bine cu zahar. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Punem si amidonul urmat de nuca de cocos. Ne trecen mainile prin apa apoi incepem sa formam bombitele. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,apoi se acopera cu aluatul de cacao pentru blat. Se da tava la cuptor la foc mediu. Stim ca e gata daca incercam cu scobitoarea. Daca pe scobitoare nu ramane aluat inseamna ca este facut bine.

Prepararea sosului de ciocolata:

Ciocolata tinuta la temperatura camerei o rupem bucati si se amesteca cu laptele si untul si se pune la microunde sau pe bain-marie. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, lasam putin sa se racoreasca, apoi turnam sosul deasupra si lasam in tava pana la racirea completa, apoi se portioneaza.


Alte retete de dulciuri delicioase

Placinta de mere

Lapte de pasare

Ciocolata de casa

Dulceata de gutui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici