Pentru blat, bati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele. Adaugi peste albusuri, galbenusurile batute
Pentru blat, bati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele. Adaugi peste albusuri, galbenusurile batute treptat cu uleiul. Amesteci faina cu cacao si praful de copt apoi o incorporezi usor in compozitia de oua. Torni amestecul in tava unsa si tapetata si dai la cuptor, la 170C, 30 de minute. Din cand in cand, aplici testul cu scobitoarea. Este cel mai bun blat pe care l-am mancat vreodata. Sa aveti grija cu el deoarece se poate rupe foarte usor!
Pentru crema, pui intr-o cratita zaharul, untul, asezi pe foc si lasi pana se topeste si da in clocot. Dai deoparte, adaugi cacaua, ciocolata si amesteci pana se topeste ciocolata. Lasi sa se mai raceasca un pic, apoi adaugi frisca batuta. Lasi sa se raceasca mai bine, dupa care torni jumatate din compozitie peste blat, adaugi visine fara samburi si scurse, iar la final, pui restul de crema.
Ornezi cu visine si fulgi de ciocolata. O dai la rece cel putin 2 ore inainte de momentul servirii.
Alte retete recomandate:
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaPieptul de pui umplut este o mancare de care nu te plictisesti, deoarece de fiecare data, se poate gati cu ingrediente...
Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii