Se separa apoi cele 7 oua si se bate albusele spuma tare. Se adauga zaharul si se bate in continuare apoi se toarna galbenusele peste albuse si se bat
Se separa apoi cele 7 oua si se bate albusele spuma tare. Se adauga zaharul si se bate in continuare apoi se toarna galbenusele peste albuse si se bate usor.
Intr-un castronel se amesteca faina cu praful de copt si cappuccino. La final se incorporeaza si acest amestec si nuca -o parte macinata o parte taiata. Se toarna compozitia rezultata in tava pragatita cu hartie de copt si se coace la foc potrivit vreo 40 min.Se incearca cu scobitoarea pina va iesi curata. Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema: ouale intregi si zaharul se pun intr-un castron si apoi pe o cratita cu apa, se freaca pe foc moderat cateva minute apoi se torna cantitatea de cappuccino, se continua sa se amestece inca 15-20 minute pina avem o crema destul de groasa. Se lasa crema sa se raceasca complet si se amesteca apoi cu untul frecat spuma.
Blatul se insiropeaza putin cu apa + rom si se pune crema. Se bate frisca cu laptele rece si se intinde peste crema. Dupa ce a stat la frigider 2-3 ore se poate taia.
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii