Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun sau doar cand va e pofta de o prajitura delicioasa.
pentru foi (5):
se amesteca 3 oua cu 5 linguri de ulei, 5 linguri lapte si o lingurita stinsa de amoniac (praf de copt) si apoi se adauga faina cit cuprinde (astfel incit aluatul sa se poata intinde cu sucitorul). Se coc 5 foi pe dosul tavii. Fiecare foaie se coace la 150-180 grade C pina devine aurie.
Pt crema:
Se ard (se caramelizeaza) 300 gr. zahar, nu foarte tare si se sting cu 250 gr. lapte clocotit pina se topeste zaharul. Intre timp, separat se freaca 5 galbenusuri, 4 linguri de faina si restul de lapte rece (dar sa nu se formeze cocoloase - in acest caz se poate trece amestecul printr-o strecuratoare ). Acest amestec se toarna peste zaharul stins cu lapte si se fierbe la foc mic pina capata consistenta unei smintini groase. Se da la racit.
Separat se scoate apa dintr-un pachet de unt (margarina) si cand crema este calduta, se amesteca cu untul frecat. Se poate adauga vanilie, nuca macinata, alune. Crema se da la racit. Se umplu foile, iar pe ultima foaie se adauga o glazura de ciocolata.
Glazura:
2 linguri apa; 3 linguri pline cu zahar. Se pune la fiert, cind incepe sa fiarba se pun 2 linguri cu cacao la foc mic. Cind clocoteste ca o mamaliga, se da la o parte si se adauga 50 g de unt.
Prajitura cu crema caramel este o prajitura de casa delicioasa ce poate fi pregatita de Craciun.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciMâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaAstazi va servesc cu un tort minunat cu capsuni! Ce poate fi mai bun in acest sezon? Este un tort simplu, cu o crema de...
Desert tort cu iaurt si capsuniSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii