Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun sau doar cand va e pofta de o prajitura delicioasa.
pentru foi (5):
se amesteca 3 oua cu 5 linguri de ulei, 5 linguri lapte si o lingurita stinsa de amoniac (praf de copt) si apoi se adauga faina cit cuprinde (astfel incit aluatul sa se poata intinde cu sucitorul). Se coc 5 foi pe dosul tavii. Fiecare foaie se coace la 150-180 grade C pina devine aurie.
Pt crema:
Se ard (se caramelizeaza) 300 gr. zahar, nu foarte tare si se sting cu 250 gr. lapte clocotit pina se topeste zaharul. Intre timp, separat se freaca 5 galbenusuri, 4 linguri de faina si restul de lapte rece (dar sa nu se formeze cocoloase - in acest caz se poate trece amestecul printr-o strecuratoare ). Acest amestec se toarna peste zaharul stins cu lapte si se fierbe la foc mic pina capata consistenta unei smintini groase. Se da la racit.
Separat se scoate apa dintr-un pachet de unt (margarina) si cand crema este calduta, se amesteca cu untul frecat. Se poate adauga vanilie, nuca macinata, alune. Crema se da la racit. Se umplu foile, iar pe ultima foaie se adauga o glazura de ciocolata.
Glazura:
2 linguri apa; 3 linguri pline cu zahar. Se pune la fiert, cind incepe sa fiarba se pun 2 linguri cu cacao la foc mic. Cind clocoteste ca o mamaliga, se da la o parte si se adauga 50 g de unt.
Prajitura cu crema caramel este o prajitura de casa delicioasa ce poate fi pregatita de Craciun.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaTrebuie sa recunosc ca in viata mea nu am mai mancat o mancare de fasole atat de buna! Ii multumesc lui Padre...
Fasole scazuta cu usturoiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii