Foile Punem ouale, zaharul, praful de sare, coaja de lime si zaharul vanilat intr-un castron si mixam pe cea mai tare treapta, pana la triplarea volu
Foile
Punem ouale, zaharul, praful de sare, coaja de lime si zaharul vanilat intr-un castron si mixam pe cea mai tare treapta, pana la triplarea volumului.
Amestecam faina, cacaoa si praful de copt,si punem cate putin la amestecul de oua, timp in care mixam continuu.
Impartim compozitia in trei. Eu am turnat ochiometric, din compozitie, pe hartia de copt.
Din mijlocul compozitiei turnate, intind invartind, pana obtin un cerc de aproximativ 28 cm (tot ochiometric)
Blatul il dam in cuptorul incins la 200 °C, maxim 7 minute.
Crema
Se pune laptele,impreuna cu smantana, zaharul si vanilia la fiert. Cand laptele incepe sa clocoteasca usor, presaram amidonul si amestecam de bine. Dupa ce s-a ingrosat, tragem de pe foc, si lasam sa se racoreasca.
Cat e calda, punem untul si amestecam intr-una pana se topeste. Lasam la racit.
Bananele le taiam bucati, le stropim rapid (pentru a nu se inegri) cu sucul de lamaie, si le facem piure.
Pireul il amestecam la crema de lapte.
Pe prima foaie, punem jumatate din compozitie, acoperim cu a 2-a foaie si o acoperim cu jumatatea cealalta de crema. Deasupra punem al 3-a foaie si dam la frigider, pentru cateva ore. Il decorati dupa plac. Cu glazura de ciocolata, sau pudrat cu zahar.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii