Alunele se prajesc in cuptorul incins, apoi se macina si se amesteca impreuna cu faina. Se bat spuma tare albusurile si li se adauga treptat sucul, z
Alunele se prajesc in cuptorul incins, apoi se macina si se amesteca impreuna cu faina. Se bat spuma tare albusurile si li se adauga treptat sucul, zeama si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza apoi faina cu alunele si se amesteca bine. Se intind apoi foi care se coc. Se pregateste intre timp crema. Se amesteca laptele cu faina si zaharul si se pune compozitia pe foc. Se ia deoparte dupa ce devine consistenta si se adauga cafeaua, dupa care se lasa la racit. Separat, se bate untul spuma si se adauga in compozitia racita, impreuna cu galbenusurile, zaharul vanilat, esenta de vanilie si esenta de rom. Foile coapte si racite, se umplu cu o parte din crema si se acopera cu restul de crema ramasa ultima foaie si marginile.
Prajitura se taie si se serveste, dupa ce a stat la rece.
Alte retete culinare:
Tiramisu Prajitura snikers Ciocolata de casa
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii