Prajitura cu crema de lamiie

Se face amestecul foilor si se coc 4 foi pe dosul tavii. Se fierbe laptele cu faina si se da la rece. Se amesteca 250 g zahar cu 250 g unt pina se spu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Foile: 400 g faina
  • 100g zahar
  • 1 ou
  • 130 g margarina(unt)
  • 1/2 ceasca smintina
  • putin bicarbonat stins in otet sau zeama de lamiie; Crema: 300 g lapte
  • 3 linguri faina
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • coaja si sucul de la 1 lamiie
  • marmelada acrisoara

Mod de preparare

Se face amestecul foilor si se coc 4 foi pe dosul tavii. Se fierbe laptele cu faina si se da la rece. Se amesteca 250 g zahar cu 250 g unt pina se spumeaza si se pune in laptele fiert cu faina si racit si se adauga sucul si coaja de la o lamiie. Intre prima si a doua foaie se pune crema, la mijloc marmelada acrisoara, iar intre a treia si a patra foaie tot crema. Se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc