Prajitura cu crema de lapte condensat

Cea mai buna prajitura

Portii
15
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de lapte condensat

Ingrediente

  • Foi
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 3 linguri untura
  • 300 ml lapte
  • coaja.zeama de la 1/2 lime
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • cca 700-800 g faina
  • Crema de lapte condensat
  • 400 g lapte condensat
  • 230 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri faina alba
  • coaja si zeama de la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • Decor
  • fulgi de cocos
  • 2 -3 linguri crema

Mod de preparare

Foi-intr-un bol amestecam untura cu untul si zaharul, adaugam laptele, ouale, sarea, coaja de lime, praful de copt, amoniu stins in zeama de la lime, esenta si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Amestecam cu paleta, adaugand treptat faina, dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Impartim coca in 4 bucati egale, fiecare bucata de aluat o intindem pe masa infainata, de dimensiunile tavii care coacem. Fiecare foaie o vom coace pe dosul tavii tapetata cu hartie de copt. Intepam cu furculita si dam tava la cuptorul incalzit cca 6-10 min, pana ce se rumeneste putin marginile.

Crema-intr-un ceaun adaugam laptele condesat, laptele si punem pe foc sa se incalzeasca.

Intr-un castron/farfurie batem galbenusurile, faina si putin lapte rece. Cand laptele da in clocot, luam de pe foc, adaugam galbenusurile amestecand continuu cu telul.

Punem din nou pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa bine. Adaugam zeama de lime si coaja, amestecam si acoperim cu folie alimentara direct pe crema, lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp mixam untul moale cu esenta pana ce devine cremos si adaugam treptat crema.

Ansamblare-In tava in care am copt foile, o tapetam cu folie alimentara adaugam prima foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie-acoperim cu folie alimentara si deasupra adaugam o greutate.

Dam tava la frigider cateva ore, dupa care decoram dupa plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tagliatelle cu ciuperci in sos alb
Bucataras.RO

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

Este un preparat gustos si satios! 

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise