Pentru aceasta prajitura aveti nevoie de oua, portocale, zahar, faina, unt, lapte, gelatina si frisca.
Se curata portocala de coaja, apoi se trece miezul prin blender si se obtine un piure fin. Se adauga galbenusurile, untul frecat cu zaharul si faina cu praful de copt. Se incorporeaza incet albusurlie batute spuma tare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se lasa la copt, la foc potrivit 35-40 de minute. Separat, se amesteca faina, cu laptele, zaharul si se pune pe baie de aburi. Se amesteca pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Se freaca cu untul, apoi se adauga treptat zeama de portocale. Se pune gelatina la topit in 2-3 linguri apa rece, iar separat se fierbe zeama de portocale cu zaharul pudra, pana se ingroasa. Se amesteca cu gelatina topita si se lasa la racit. Blatul se taie in doua, peste prima parte se asaza felii subtiri de portocala, apoi jumatate din crema. Se asaza a doua parte de blat si restul de crema. Se traseaza pe crema niste santuri si se toarna gelatina de portocale.
Se orneaza cu felii de portocala si frisca, apoi se lasa la rece pana la servire.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu
Tort diplomat
Prajitura cu visine
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii