Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga 250 gr. zahar si se bat in continuare. Se amesteca cu galbenusurile
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga 250 gr. zahar si se bat in continuare. Se amesteca cu galbenusurile frecate cu putina sare, apoi se pune faina si o esenta de vanilie. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu putin ulei si faina. Se lasa la foc potrivit cca. 20 min. Dupa ce se scoate tava de la cuptor se prepara zaharul caramel din 375 gr. zahar(sau o cana si jumatate de ceai), care se toarna pe aluat. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se pune crema de vanilie preparata dupa indicatiile de pe pachet, la care se adauga coaja si zeama de la o lamiie si 2 fiole esenta vanilie.
Se recomanda ca aceasta prajitura sa se prepare cu o zi inainte de a fi servita (pentru ca zaharul caramel sa aiba timp sa se topeasca si sa intre in aluat). Se rade ciocolata.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaDesert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe M-am cadorisit cu un tort fix pe gustul meu. Crema de...
Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii