Pentru blat se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina cu cacao, se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. S
Pentru blat se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina cu cacao, se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incalzit, aproximativ 40 de minute. Separat, se freaca galbenusurile cu zaharul, pentru crema. Se adauga zaharul vanilat si faina. Se subtiaza apoi cu jumatate din cantitatea de lapte rece, dupa care se toarna peste restul de lapte fierbinte, amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la ingrosat, pe foc mic, apoi, dupa ce se mai raceste, se amesteca cu untul si albusurile batute spuma. Se taie blatul in 2, se pune crema de vanilie si se lasa prajitura la rece pentru 2 ore.
Se decoreaza cu ciocolata menaj, topita pe bain-marie. Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Tort diplomat Prajitura cu visine

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii