Pentru blat se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina cu cacao, se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. S
Pentru blat se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina cu cacao, se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incalzit, aproximativ 40 de minute. Separat, se freaca galbenusurile cu zaharul, pentru crema. Se adauga zaharul vanilat si faina. Se subtiaza apoi cu jumatate din cantitatea de lapte rece, dupa care se toarna peste restul de lapte fierbinte, amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la ingrosat, pe foc mic, apoi, dupa ce se mai raceste, se amesteca cu untul si albusurile batute spuma. Se taie blatul in 2, se pune crema de vanilie si se lasa prajitura la rece pentru 2 ore.
Se decoreaza cu ciocolata menaj, topita pe bain-marie. Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Tort diplomat Prajitura cu visine
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii