Prajitura cu crema de visine

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca energic cu o jumatate de cana de zahar si se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • o jumatate de cana de zahar
  • 3 lingurite de cacao
  • 6 linguri de faina
  • coaja de la o lamaie
  • Pentru crema:
  • o jumatate de cana de zahar
  • o cana si jumatate de lapte
  • un iaurt gras cu zmeura
  • 100 g unt
  • un borcan de compot de visine
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca energic cu o jumatate de cana de zahar si se inglobeaza in spuma de albusuri. Se adauga cacaua, faina in ploaie si coaja de lamaie. Se amesteca bine si se rastoarna o jumatate din aluat intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu putin unt. Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute. Se repeta aceasta operatiune pentru aluatul ramas, obtinandu-se doua foi de prajitura. Se pune laptele la fiert intr-un vas impreuna cu o jumatate de cana de zahar. Se pune faina treptat, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sucul de la compotul de visine si se mai lasa pe foc, pana se ingroasa. Untul se freaca spuma cu iaurt, adaugandu-se si visinele din compot. Acest amestec se incorporeaza in crema racita.

Crema de visine se asaza intre cele doua foi. Se pudreaza prajitura cu zahar si se taie in patrate.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Prajitura caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
4
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
5
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Parteneri
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!