Prajitura cu crema de zmeura si vanilie

Prajitura cu crema de zmeura si vanilie este o prajitura de casa absolut delicioasa, perfecta pentru orice moment festiv.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu crema de zmeura si vanilie

Ingrediente

  • Pentru primul blat avem nevoie de:
  • * 6 oua
  • * 6 linguri zahar fin
  • * 6 linguri faina
  • * esenta de vanilie
  • * 1 zahar vanilat
  •  
  • Pentru al doilea blat folosim:
  • * 3 oua
  • * 3 linguri zahar fin
  • * 2 linguri faina
  • * 1 lingura cacao
  • * 1 zahar vanilat
  •  
  • Ingrediente crema de zmeura:
  • * 500 g zmeura
  • * 250 g zahar
  • * 250 g mascarpone
  • * 200 g smantana grasa
  • * agar-agar
  •  
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • * 3 galbenusuri
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 150 g zahar fin
  • * 100 g unt
  • * o pastaie de vanilie
  • * 5 fructe Physalis
  •  
  • Pentru decor:
  • * 100 g ciocolata topita
  • * fructe Physalis

Mod de preparare

Preparare primul blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si apoi cu zaharul fin si cel vanilat adaugat treptat.
Adaugam pe rand galbenusurile si esenta de vanilie continuand mixarea.
La sfarsit punem faina cernuta, incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava(33 X 22 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalizit la 180 grade timp de 25- 30 minute.

Preparare al doilea blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si apoi cu zaharul fin si cel vanilat adaugat treptat.
Adaugam pe rand galbenusurile continuand mixarea.
La sfarsit punem faina amestecata cu cacaua trecute prin sita,incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava(33 X 22 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalizit la 180 grade timp de 25- 30 minute.

Preparare crema de zmeura:
Intr-o craticioara punem zmeura amestecata cu 150 g zahar si punem pe foc pana cand zaharul se dizolva complet.
Adaugam praful de agar si fierbem pe foc mic 1 minut.
Mascarpone se mixeaza cu 50 g zahar pana cand acesta s-a topit complet.
Smantana se bate spuma tare cu zaharul ramas.
Intr-un bol se amesteca mascarpone cu smantana se adauga piureul de zmeura racit si se amesteca usor.
Se da crema la frigider aproximativ o ora.

Preparare crema de vanilie:
Galbenusurile amestecate cu zaharul si pastaia de vanilie despicata se pun pe baie de abur si se amesteca pana se ingrosa,apoi se lasa la rece.
Se adauga untul topit si racit.
Din fructele de physalis facem un piure pe care il adaugam in compozitia de mai sus.
Se adauga frisca batuta nu prea tare si se amesteca usor.
Crema obtinuta se da la figider timp de o ora.

Asamblare si decorare prajitura:
Blatul alb se taie in doua parti egale si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit obtinut din apa, zahar si esenta de vanilie.
Insiropam si blatul maro.
In tava in care am copt blaturile tapetata cu folie alimentara punem primul strat de blat alb, crema de zmeura, blatul maro,crema de vanilie (lasam foarte putina pentru decor) si restul de blat alb ramas.
Se da tava la frigider pentru cateva ore sau lasam peste noapte.
A doua zi se pune prajitura pe un platou si se orneaza cu restul de crema de vanilie.
Se decoreaza cu ciocolata topita si fructe physalis, si se portioneaza dupa placul fiecaruia.


Servim prajitura cu crema de zmeura si vanilie in portii individuale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Supa de rosii cu galuste, de post
Bucataras.RO

Supa de rosii cu galuste, de post

Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...

Supa de rosii cu galuste, de post
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos