Prajitura cu crema de zmeura si vanilie

Prajitura cu crema de zmeura si vanilie este o prajitura de casa absolut delicioasa, perfecta pentru orice moment festiv.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu crema de zmeura si vanilie

Ingrediente

  • Pentru primul blat avem nevoie de:
  • * 6 oua
  • * 6 linguri zahar fin
  • * 6 linguri faina
  • * esenta de vanilie
  • * 1 zahar vanilat
  •  
  • Pentru al doilea blat folosim:
  • * 3 oua
  • * 3 linguri zahar fin
  • * 2 linguri faina
  • * 1 lingura cacao
  • * 1 zahar vanilat
  •  
  • Ingrediente crema de zmeura:
  • * 500 g zmeura
  • * 250 g zahar
  • * 250 g mascarpone
  • * 200 g smantana grasa
  • * agar-agar
  •  
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • * 3 galbenusuri
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 150 g zahar fin
  • * 100 g unt
  • * o pastaie de vanilie
  • * 5 fructe Physalis
  •  
  • Pentru decor:
  • * 100 g ciocolata topita
  • * fructe Physalis

Mod de preparare

Preparare primul blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si apoi cu zaharul fin si cel vanilat adaugat treptat.
Adaugam pe rand galbenusurile si esenta de vanilie continuand mixarea.
La sfarsit punem faina cernuta, incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava(33 X 22 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalizit la 180 grade timp de 25- 30 minute.

Preparare al doilea blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si apoi cu zaharul fin si cel vanilat adaugat treptat.
Adaugam pe rand galbenusurile continuand mixarea.
La sfarsit punem faina amestecata cu cacaua trecute prin sita,incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava(33 X 22 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalizit la 180 grade timp de 25- 30 minute.

Preparare crema de zmeura:
Intr-o craticioara punem zmeura amestecata cu 150 g zahar si punem pe foc pana cand zaharul se dizolva complet.
Adaugam praful de agar si fierbem pe foc mic 1 minut.
Mascarpone se mixeaza cu 50 g zahar pana cand acesta s-a topit complet.
Smantana se bate spuma tare cu zaharul ramas.
Intr-un bol se amesteca mascarpone cu smantana se adauga piureul de zmeura racit si se amesteca usor.
Se da crema la frigider aproximativ o ora.

Preparare crema de vanilie:
Galbenusurile amestecate cu zaharul si pastaia de vanilie despicata se pun pe baie de abur si se amesteca pana se ingrosa,apoi se lasa la rece.
Se adauga untul topit si racit.
Din fructele de physalis facem un piure pe care il adaugam in compozitia de mai sus.
Se adauga frisca batuta nu prea tare si se amesteca usor.
Crema obtinuta se da la figider timp de o ora.

Asamblare si decorare prajitura:
Blatul alb se taie in doua parti egale si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit obtinut din apa, zahar si esenta de vanilie.
Insiropam si blatul maro.
In tava in care am copt blaturile tapetata cu folie alimentara punem primul strat de blat alb, crema de zmeura, blatul maro,crema de vanilie (lasam foarte putina pentru decor) si restul de blat alb ramas.
Se da tava la frigider pentru cateva ore sau lasam peste noapte.
A doua zi se pune prajitura pe un platou si se orneaza cu restul de crema de vanilie.
Se decoreaza cu ciocolata topita si fructe physalis, si se portioneaza dupa placul fiecaruia.


Servim prajitura cu crema de zmeura si vanilie in portii individuale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide