Prajitura cu crema Regina Maria

Pentru prajitura cu crema Regina Maria se fac doua blaturi. Aveti nevoie de zahar, cacao, praf de copt si nuca macinata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul I:
  • 4 galbenusuri
  • o lingura de apa
  • 5 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • 5 linguri de cacao si
  • 4 albusuri
  • Blatul II:
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca
  • 2 linguri de faina
  • Crema:
  • 100 g zahar
  • 4 linguri de apa
  • 50 g cacao
  • 200 g unt
  • 50 g zahar si
  • 6 galbenusuri

Mod de preparare

Pentru prajitura cu crema Regina Maria se fac doua blaturi. Blatul I - 4 galbenusuri, o lingura de apa, 5 linguri de zahar, un praf de copt, 5 linguri de cacao si 4 albusuri batute spuma. Blatul II - se bat spuma 6 albusuri cu 250 g zahar, 250 g nuca prajita, macinata sau taiata, se adauga 2 linguri de faina si se coace in tava dreptunghiulara. Crema - 100 g zahar, 4 linguri de apa si 50 g cacao. Se face un sirop si se da la rece. Separat se freaca 200 g unt cu 50 g zahar si 6 galbenusuri, se adauga siropul rece si se umplu blaturile. Se aseaza crema – blatul II – crema – blatul I. Prajitura cu crema Regina Maria se face in tava patrata.


Prajitura cu crema Regina Maria se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori