O prajiturica perfecta pentru ai pacali pe cei mici . Este fara zahar, fara faina si nu e foarte dulce.
Masuram cu aceeasi cana toate ingredientele.
Dovleacul placintar il coacem si il facem piure. Eu am avut 2 cani de 200 ml de piure de dovleac. Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu extract de flori de portocal, dar se poate in rom sau alte lichide.
Dupa 20 minute le-am pus in blender si le-am facut si pe ele piure. Intr-un castron am pus ouale si le-am batut cu furculita . Adaugam piureul de dovleac , nuca macinata sau tocata, cacao sau corabul, scortisoara si amestecam bine de tot. Gustam sa vedem daca este suficient de dulce, daca se potriveste gusturilor noastre. Se mai poate adauga sirop de artar, indulcitor sau zahar. Punem compozitia intr-o tava de tarta antiaderenta, nivelam si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute. Trebuie sa prinda deasupra o crusta subtire si sa se gateasca ouale. Serviti rece cu miere de albine.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzRetete festive de iarna Literatura de specialitate atribuie paternitatea prajiturii Baba regelui Poloniei, Stanislas...
Desert Baba cu rom
Comentarii