Prajitura cu dovleac (ludaie)

Aceasta prajitura este o delicatesa.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu dovleac (ludaie)

Ingrediente

  • 0.500 gr faina,4 linguri smantana,200 gr untura de porc,100 gr zahar,3 oua,1 praf de copt. Umplutura:1 ludaie,200 gr zahar,3 plicuri de zahar vanilat,2 linguri gris. Decor: zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina cu untura apoi punem restul ingredientelor si framantam pana obtinem o coca. Se imparte in doua. Se intinde o foaie se pune umplutura de dovleac si deasupra razuim cealalta parte de coca pe care o amestecam cu putina faina (sa fie putin mai tare). Pentru umplutura curatam dovleacul, il razuim, il calim in tigaie cu jumatate din cantitatea de zahar cam 20 minute pana se inmoaie apoi adaugam restul de zahar,zahar vanilat si grisul. Umplutura se pune intre cele doua foi. Se coace la foc potrivit circa 35-40 minute apoi se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori