Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

A venit vremea friguroasă, așa că m-am gândit să combin gustul meu preferat cu ceva de sezon: o prăjitură delicioasă cu blat de ciocolată și cu dovleac.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Ingrediente

  • Blat de ciocolata:
  • 110 g faina
  • 40 g cacao
  • 30 g unt moale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • sare
  • 100 ml lapte cald
  • Strat de dovleac:
  • 500 g dovleac placintar
  • scortisoara macinata
  • 100 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri praf de budinca de vanilie

Mod de preparare

Blat - Preincălziti cuptorul la 180 de grade; - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea; - Se bat ouăle spumă impreună cu o lingură de zahăr; - Separat, mixați restul de zahăr cu untul moale, pană devine cremos; - Adăugati ouăle peste compoziția de unt și mixați bine; - Adăugati jumătate din compoziția uscată făcută anterior (făina, cacao, sare, praf de copt) și mixați pană la omogenizare; - Apoi adăugati jumătate din lapte și mixați din nou; - Repetați procedura: adăugati cealaltă jumătate de făină + cealaltă jumătate de cantitate de lapte și mixați bine; - Dați la cuptor blatul simplu pentru 15 – 20 de minute, într-o tavă cu pereții detașabili tapetată cu hârtie de copt; Stratul de dovleac - Spălați dovleacul, curățați-l și dați pe răzătoarea mică; - Puneți-l pe foc mic într-o cratiță, împreună cu zahărul; - Amestecați, lăsând să se gătească pentru câteva minute, cât să se pătrundă; aproximativ 15-20 de minute; - Adăugați scorțișoara și coaja de lămâie, iar la sfârșit adăugați cele 2 linguri de praf de budincă și lăsați la răcit; - Adăugați peste blatul scos din cuptor și răcit puțin, apoi reintroduceți la copt, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide