A venit vremea friguroasă, așa că m-am gândit să combin gustul meu preferat cu ceva de sezon: o prăjitură delicioasă cu blat de ciocolată și cu dovleac.
Blat - Preincălziti cuptorul la 180 de grade; - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea; - Se bat ouăle spumă impreună cu o lingură de zahăr; - Separat, mixați restul de zahăr cu untul moale, pană devine cremos; - Adăugati ouăle peste compoziția de unt și mixați bine; - Adăugati jumătate din compoziția uscată făcută anterior (făina, cacao, sare, praf de copt) și mixați pană la omogenizare; - Apoi adăugati jumătate din lapte și mixați din nou; - Repetați procedura: adăugati cealaltă jumătate de făină + cealaltă jumătate de cantitate de lapte și mixați bine; - Dați la cuptor blatul simplu pentru 15 – 20 de minute, într-o tavă cu pereții detașabili tapetată cu hârtie de copt; Stratul de dovleac - Spălați dovleacul, curățați-l și dați pe răzătoarea mică; - Puneți-l pe foc mic într-o cratiță, împreună cu zahărul; - Amestecați, lăsând să se gătească pentru câteva minute, cât să se pătrundă; aproximativ 15-20 de minute; - Adăugați scorțișoara și coaja de lămâie, iar la sfârșit adăugați cele 2 linguri de praf de budincă și lăsați la răcit; - Adăugați peste blatul scos din cuptor și răcit puțin, apoi reintroduceți la copt, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute;
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatPentru a obține o carne de porc fragedă și delicioasă vă recomand să o fierbeți în bere. Cu siguranță...
Piept de porc fiert in bereDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii