O prajitura cu branza super, super buna, cam asa o descriu.
Aluatul: Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul. Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam. Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala. Amestecam cu mana, vom obtine un aluat omogen, nelipicos si foarte usor de lucrat. Umplutura: Branza o mixam cu ouale si zaharul. Adaugam faina, sarea, apoi vanilia si coaja rasa de portocala. Este bine ca branza sa fie mai scursa, pentru ca nu va fi prea moale umplutura. Aluatul il impartim in 3 parti egale. Luam prima parte de aluat, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de groasa. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, asezam prima foaie. Daca sunt prea mari marginile le taiati. Punem jumatate din branza, a doua foaie, restul de branza si iar foaie. Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute. Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca. O pudram cu zahar si servim. Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii