Prajitura cu foi cu miere si crema de smantana

Pentru Revelion am pregatit o prajitura cu foi cu miere si crema cu nuca si smantana, preferata familiei si nelipsita de Revelion.

Portii
35
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
28 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi cu miere si crema de smantana

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 4 oua;
  • 4 linguri zahar;
  • 150 g miere;
  • 1 ceasca de ulei;
  • 1 plic praf de copt;
  • Faina cat cuprinde.
  • pentru crema:
  • 500 g smantana;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 10 linguri nuca macinata.

Mod de preparare

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se amesteca. Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins, care se va imparti in 4 aluaturi mai mici. Se va intinde fiecare aluat pe masa de lucru si se va coace pe dosul tavii (tapetata cu faina), pana devine auriu. Aveti grija caci sunt gata foarte repede, au nevoie doar de 5-7 minute. Foile se coc la foc potrivit. Dupa ce sunt gata, se lasa la racit.

Crema de smantana: Crema de smantana se prepara astfel: amestecam intr-un castron mai mare smantana cu zaharul, zaharul vanilat si nuca macinata pana se omogenizeaza. Se asambleaza alternand foile cu cate un rand de crema. Trebuie avut grija cum turnam crema pentru ca la final vom aseza peste prajitura un fund de lemn sau o tava, pentru a sta presate 1-2 ore, de aceea nu umplem pana spre margini, sa nu musteasca toata crema. Lasam prajiura peste noapte la rece pentru ca foile sa se inmoaie de la crema. Se consuma a doua zi. Fiind o prajitura cu crema de smantana, trebuie consumata in sezonul rece si pastrata in camara sau la frigider. Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/prajitura-cu-foi-cu-miere-si-crema-de.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide