Prajitura cu foi de bulion

• pregatiti mai intai foile• amestecati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu foi de bulion

Ingrediente

  • Foi:
  • zahar brun - 80 g
  • ulei - 100 ml
  • passatta de rosii - 180 ml
  • bicarbonat de sodiu - ½ lingurita
  • zeama de lamaie - 1 lingura
  • faina - 400 g
  • Crema:
  • lapte - 15 l
  • zahar brun - 80 g
  • gris - 200 g
  • unt - 200 g
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • extract de vanilie - 1 lingurita
  • In plus:
  • un borcan cu gem de caise - 400 g

Mod de preparare

• pregatiti mai intai foile
• amestecati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie
• mutati amestecul invasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum si adaugati faina
• montati dispozitivul pentru framantare si spatula pentru curatarea marginii vasului si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios (daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati cate putina faina)
• lasati aluatul la rece 30 de minute
• pregatiti intre timp crema: puneti lapte la fiert intr-o cratita incapatoare, impreuna cu zaharul, amestecand usor, sa nu se lipeasca
• cand incepe sa fiarba adaugati grisul in ploaie, amestecand cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase
• cand grisul cu lapte s-a ingrosat, opriti focul si adaugati untul taiat cubulete
• amestecati bine pana se topeste untul, iar la final adaugati vanilia si coaja rasa de lamaie si portocala
• lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei
• scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in patru
• intindeti cate o foaie subtire, de dimensiunea tavii in care veti pregati prajitura
• folositi o tava mai inalta si dreptunghiulara, de 25x30 cm
• coaceti foile pe rand, pe fundul tavii, fara sa ungeti tava, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 7-8 minute, pana se rumenesc usor
• inainte de a coace o foaie, intepati-o cu furculita din loc in loc
• scoateti foile usor, cu o spatula si lasati-le sa se raceasca pe un tocator de lemn
• tapetati cu hartie de copt tava in care veti monta prajitura
• puneti o foaie in tava, jumatate din crema de gris, iar o foaie, ungeti cu gem de caise, puneti a treia foaie, restul de crema de gris si asezati deasupra ultima foaie
• inveliti prajitura cu folie de plastic si puneti deasupra un tocator de lemn, sa stea putin presata (nu puneti o greutatea prea mare, ca sa nu striviti prajitura)
• puneti prajitura la frigider peste noapte si portionati-o a doua zi
• puteti sa o serviti pudrata cu zahar.

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta