Prajitura cu foi si dulceata de capsuni este o prajitura de casa cu foi deosebita. Este o reteta de prajitura cu foi fragede, crema fina si dulceata de capsuni.
Foi:
Freci zaharul cu bulionul si uleiul, adaugi apa si fain act cuprinde pentru un aluat nu foarte tare. Se coc 5 foi pe dosul foii, in cuptor preincalzit, temperature medie, cate 5-10 minute fiecare.
Crema:
Se amesteca faina, zaharul si nuca de cocos apoi se toarna incet laptele rece.Se pune pe foc mic, amestecandu-se continuu pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc.Se adauga esenta si untul si se amesteca pana se topeste.Cand crema s-a racit la temperatura camerei se ung foile si se suprapun.
Se lasa la inmuiat cateva ore. Apoi se taie. Deasupra fiecarei prajiturele se pune cate o lingurita de dulceata de capsuni.
Avand un MultiCooker, m-as folosi de cronometrul de presetare (de pana la 24 de ore) si as programa aparatul sa gateasca in timp ce eu pot sa merg cu copilul in parc sau sa desfasor orice alta activitate care imi face placere. De mare ajutor este tehnologia 3D a aparatului datorita careia caldura actioneaza uniform, nemaifiind nevoie sa amestec, ca sa nu mai vorbim de functia “keep warm” care pastreaza mancarea calda dupa terminarea procesului de incalzire.
Prajitura cu foi si dulceata se serveste cu dulceata de capsuni !
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii