Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu miezul de nuca si cu zaharul. Albusurile se bat foarte bine cu telul sau cu mixerul
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu miezul de nuca si cu zaharul. Albusurile se bat foarte bine cu telul sau cu mixerul, adaugandu-se faina in ploaie. Se stinge praful de copt in otet si se adauga peste albusuri. Galbenusurile se incorporeaza si ele in albusurile batute si se da aluatul la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Blatul racit se taie in trei felii.
Pentru crema, se amesteca o jumatate din cantitatea de frisca batuta cu ciresele si cu stafidele. Se adauga lichiorul de fructe si se amesteca bine. Crema se intinde in mod egal pe fiecare dintre feliile de blat si se presara deasupra miez de nuca. Feliile cu crema se suprapun si se imbraca prajitura in frisca ramasa. Se orneaza cu cirese din compot si cu stafide.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tarta cu fructe
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii