Prajitura cu fructe zaharisite

Untul se freaca cu zaharul si se freaca pana devine ca o crema. Se adauga cate un ou si se bate tare dupa fiecare cate 2-3 minute. Se adauga apoi fai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 4 oua
  • 170 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 180 gr fructe zaharisite
  • 15 gr drojdie
  • 1 paharel mic cu rom

Mod de preparare

Untul se freaca cu zaharul si se freaca pana devine ca o crema. Se adauga cate un ou si se bate tare dupa fiecare cate 2-3 minute. Se adauga apoi faina cate o lingura, se pune drojdia dizolvata, sarea si fructele zaharisite care au fost macerate in rom, in prealabil. Se unge o forma dreptunghiulara cu unt, se presara cu faina si se toarna compozitia in ea. Se pune in cuptorul fierbinte, la foc mic si se lasa la copt aproximativ 40 de minute.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete culinare:

Papanasi fierti

Chec pufos

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc