Prajitura cu gem

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, apoi se framanta si se intind doua foi. Intre acestea se pune umplutura. Pentru umplutura se amesteca n

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 400 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 125 gr margarina
  • 2 oua
  • 40 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 50 ml apa
  • 250 gr nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 250 gr gem de fructe
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, apoi se framanta si se intind doua foi. Intre acestea se pune umplutura. Pentru umplutura se amesteca nucile macinate cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile si apa. Se lasa apoi sa creasca la cald circa o ora prajitura astfel pregatita, apoi se intinde deasupra un strat de gem, peste care se toarna albusurile batute spuma cu zaharul. Se introduce la cuptor si se lasa la copt, la foc mic.


Se serveste dupa ce s-a racit.Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Tiramisu Prajituri simple

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc