Prajitura cu gem

Prajitura cu gem este o reteta de prajitura de casa simpla si delicioasa ce va scoate din impas atunci cand va e pofta de ceva bun.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu gem

Ingrediente

  • - 2 buc. praf de copt
  • - 1 lingura cacao pudra
  • - 10 buc. oua
  • - 2 ceasca ulei
  • - 1 varf sare
  • - 3 ceasca zahar
  • - 2 ceasca făină
  • - 4 buc. zahar vanilat
  • - 1 lingura coaja de lamaie sau portocala
  • - 1 buc. crema vanilie
  • - 1 buc. praf de frisca
  • - 1 ceasca gem de cirese negre

Mod de preparare

Avem de facut 2 blaturi, unul simplu iar celalant cu cacao.

Prima oara facem un blat astfel:

batem 5 albusuri de ou cu o cana de zahar pana se face spuma, adaugam galbenusurile cate unu, apoi o cana de ulei, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, un varf de sare. Punem hartie de copt in tava si aprindem cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade. Punem compozitia in tava si o dam 20 min la cuptor.

Cat timp se coace blatul pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi frisca si le amestecam amandoua, o dam la frigider.

Blatul doi se face ca si primul si mai adaugam in compozitie o lingura de cacao. Lasam blaturile sa se raceasca si punem pe primul blat gemul de cirese negre, apoi crema de vanilie si deasupra venim cu blatul doi. Se poate orna cu frisca si toping de ciocolata.


Pune prajitura cu gem feliata pe o farfurie iar ca fata de masa putem folosi cu siguranta acest model http://shabbychicshop.ro/fete-de-masa/740-fata-de-masa-plamaniu-cu-dungi-si-trandafir-100x100.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide