Prajitura cu gem este o reteta de prajitura de casa simpla si delicioasa ce va scoate din impas atunci cand va e pofta de ceva bun.
Avem de facut 2 blaturi, unul simplu iar celalant cu cacao.
Prima oara facem un blat astfel:
batem 5 albusuri de ou cu o cana de zahar pana se face spuma, adaugam galbenusurile cate unu, apoi o cana de ulei, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, un varf de sare. Punem hartie de copt in tava si aprindem cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade. Punem compozitia in tava si o dam 20 min la cuptor.
Cat timp se coace blatul pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi frisca si le amestecam amandoua, o dam la frigider.
Blatul doi se face ca si primul si mai adaugam in compozitie o lingura de cacao. Lasam blaturile sa se raceasca si punem pe primul blat gemul de cirese negre, apoi crema de vanilie si deasupra venim cu blatul doi. Se poate orna cu frisca si toping de ciocolata.
Pune prajitura cu gem feliata pe o farfurie iar ca fata de masa putem folosi cu siguranta acest model http://shabbychicshop.ro/fete-de-masa/740-fata-de-masa-plamaniu-cu-dungi-si-trandafir-100x100.html

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii