Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si ieftina, cu gem delicios de caise sau prune.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Ingrediente

  • 4 oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
  • 250 grunt
  • 250grzahar pudra
  • 500gr faina,
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamiie
  • Pentru crema:
  • gem de caise sau gem de prune (4 linguri cu varf)
  • 3 albusuri
  • 100 gr nuci
  • 150 gr zahar
  • o lingura cu cacao

Mod de preparare

Aluatul prajiturii (blat si partea razuita)

Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.

Pentru crema se bat spuma cele 3 albusuri, se adauga zaharul, apoi restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.

Se pune deasupra crema cu gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari).

Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30-35 de minute.


Prajitura cu gem si aluat razuit se lasa sa se raceasca putin dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc