O prajitura foarte gustoasa cu cacao si gutui. Un gust de toamna. Ador mirosul gutuilor si culoarea lor galbena, si cum nu mai e atat de cald afara, chiar ne prinde bine sa pornim putin cuptorul si sa umplem casa de arome eu zic sa gatim.
Gutuile le spalam de puf, le curatam si razuim sau taiem in bucati.Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se pot adauga arome: scortisoara, anason, vanilie etc.
Lasam deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul.
Adaugam apa , cafeaua 3 in 1 sau cafea solubila, cacao, bicarbonatul de sodiu, faina si praful de copt. Omogenizam foarte bine tot.
Intr-o tava de 30 x 25 cm tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia. Cu o lingura asezam gutuile si presaram deasupra samburi de nuca.
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii