Prajitura cu Kis-Mis

pentru concurs Dulciuri cu fructe KKis-mis subt struguri fara samburi din care se fac delicioasele stafide.Este o rasa timpurie care se coace cam in luna iulie,la inceput.

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Kis-Mis

Ingrediente

  • 2 struguri mari, fara samburi, Kis-Mis
  • 300 g biscuiti fragezi
  • 150 g margarina,
  • 200 g smantana
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g branza de vaci proaspata
  • un plic de gelatina,
  • 2 plicuri de Jelle tort
  • o cana de zahar

Mod de preparare

Se macina biscuitii apoi se framanta cu margarina topita.Se intinde totul intr-un strat uniform, bine predat in forma cu inel detasabil. Se broboneste o ciorchina spalata de strugure apoi se pun boabele la fiert cu cana de zahar si 100 ml apa, cam 10 minute de la primul clocot. Se strecoara boabele de suc si se lasa sa se raceasca bine Se mixeaza smantana cu zaharul pudra si branza de vaci apoi adaugam gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, se vaersa totul deasupra blatului de biscuiti, se amesteca usor si se da o ora la rece. Se broboneste si al 2 lea strugure bine spalat si scurs apoi se scoate prajitura de la rece ,se presara deasupra boavbele peste care se toarna jeleul preparat din sucul ramas, dupa inbstructiunile de pe plic. Se lasa cel putin 2 ore inainte de a o taia ,dar de preferat este de seara pana a 2 a zi. Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici